TRÄNING

Träning för kropp och själ

Din coach

Anna erbjuder träning som utgår ifrån att kropp och psyke hör ihop och behöver hanteras som en helhet. Hon fokuserar på hela människan, fysiskt, mentalt och existentiellt, och brinner för rörelse och återhämtning som får dig att känna dig stark, smidig och uthållig, inifrån och ut.

Anna vill förmedla trygg och tillgänglig träning – pass som får dig att ta i, kurser som utmanar och äventyr som inspirerar. Men hon är också angelägen om att skapa ett träningssammanhang som lindrar ångest, reducerar stress och gynnar psykisk hälsa.

I en värld präglad av urbanisering, digitalisering och klimathot är vår biologiska koppling till naturen viktigare än någonsin. Anna erbjuder träning som gör dig tryggare och säkrare i naturen.

Så fungerar det

Aktuellt utbud och mer information hittar du på bokningssidan.

Träna smart

Många som tränar har fokus på utsidan och glömmer insidan. De är vältränade, men inte hälsosamma. ANNAS MANNA erbjuder träning som utgår ifrån att kropp och psyke hör ihop och behöver tränas som en helhet. Hur SMART vi tränar är av stor betydelse för hur bra vi mår, fysiskt och mentalt.

Gruppträning

I en grupp är det lättare att utmana sig själv och ge det lilla extra. Går du en kurs, med en bestämd tid och en bestämd plats varje vecka, så är sannolikheten större att träningen faktiskt blir av. Träningsgrupperna hos ANNAS MANNA är alltid små och personliga, gemenskapen bidrar till en ökad känsla av samhörighet, mening och glädje. Tillsammans med en välutbildad och lagom peppande ledare blir träningen både rolig och säker.

Personlig träning

Fys med ANNAS MANNA fokuserar på helheten, att kropp, själ och psyke hör ihop och behöver hanteras som en helhet för att du ska må bra, orka och utvecklas som individ och medmänniska.

Jag har fullt fokus på dig och dina förutsättning och stöttar dig på din träningsresa mot små och stora träningsmål. Jag fokuserar särskilt på den balansen mellan ansträngning och återhämtning och det faktum att ingen kropp är starkare än sin svagaste länk.

Träning inomhus

ANNAS MANNA håller till i fräscha lokaler på Rivierans kontorshotell i Sävedalen. Här erbjuds yoga i små grupper och personlig träning med fokus på funktionell styrka och rörlighet.

Fördelen med att vara inomhus är du inte behöver ta hänsyn till väder och vind. Den lilla yogasalen erbjuder en lugn, trygg och ombonad miljö där du kan ge dig själv all uppmärksamhet en stund och där du också har god tillgång till yogafiltar, kuddar och bolster – props som förstärker effekten av din återhämtningsträning.

Träning utomhus

Vi människor är formade för att röra oss i naturen och vår relation med naturen påverkar vår hälsa positivt, fysiskt och mentalt. Därför erbjuder ANNAS MANNA olika former av rörelse och träning utomhus året runt.

Fördelen med att träna utomhus är att du får en välgörande naturupplevelse på köpet, en upplevelse som varierar med väder och årstid – dagsljus och månsken, tystnad och fågelsång, snö och solsken, regn och sommaräng. Med rätt kläder finns det som bekant inget dåligt väder.

Fys för livet – GRUNDTRÄNING

GRUNDTRÄNING riktar sig till dig som vill TRÄNA FÖR ATT ORKA TRÄNA, som behöver bygga funktionell styrka och smidighet inifrån och ut. Oavsett om du vill komma igång efter skada, sjukdom, utmattning eller något annat, så är det ibland skönt att tillåta sig själv ta ett kliv tillbaka och börja om från början.

Vi använder i huvudsak den egna kroppen som träningsredskap. Naturen på och runtomkring Fjällboängar i Utby, Göteborg, är vår träningslokal. Vi är en liten grupp som gör det här tillsammans, max 8 per grupp. Vi stöttar och peppar varandra, i med och motgång.

Mellan våra gemensamma träningstillfällen har du hjälp av ett träningsprogram som kombinerar styrka och smidighet, kondition och återhämtning, ett program som hjälper dig att komma igång med din träning från grunden.

GRUNDTRÄNING ersätter inte traditionell fysioterapi, men är en hållbart sätt att komma igång med träningen när kroppen tillåter.

Aktuellt utbud och mer information hittar du på bokningssidan under rubriken TRÄNA UTOMHUS.

Fys för livet – CIRKELTRÄNING

CIRKELTRÄNING är trygg och hållbar träning i grupp på Fjällboängar i Utby, Göteborg. Passen riktar sig till dig som vill och behöver bygga funktionell styrka och smidighet inifrån och ut.

Varje träningstillfälle inleds med en lugn uppvärmning. Därefter cirkelträning som kombinerar styrka, smidighet, snabbhet, balans, rörlighet och koordination. Övningarna är placerade i en cirkel och med jämna mellanrum roterar alla och byter träningsstation. Övningarna utförs med och utan träningsredskap och kan enkelt anpassas efter dina förutsättningar. Passet avslutas med nedvarvning och stretch.

Du deltar när det passar och utgår ifrån dina egna förutsättningar.
Du betalar enkelt per tillfälle med Swish eller klippkort.
Oömma kläder efter väder rekommenderas.

Aktuellt utbud och mer information hittar du på bokningssidan under rubriken TRÄNA UTOMHUS.

Gå för livet

GÅ FÖR LIVET är en KURS för dig som vill och behöver röra dig smartare och starkare över stock och sten, året runt. Det är träning för dig som vill förstärka och bredda upplevelsen av naturen genom att gå.

Kursen förbereder dig för kortare och längre, mindre och mer utmanande vandringar till skogs. Ett grundkrav är att du klarar av att gå fem kilometer i lugn takt på blandat underlag.

Vi rör oss på stigar i skogen, i ur och skur, i ljus och i mörker. Väder och årstid skapar våra förutsättningar. Vandring kombineras med övningar som tar hand om fötter, ben, höfter och hållning – träning som gör den gående kroppen stark, smidig och uthållig. Du får ett träningsprogram som hjälper dig att träna mellan våra gemensamma träffar.

Vi är en liten grupp som gör det här tillsammans, max 8 per grupp.
Vi utgår ifrån Fjällboängar, Utby i Göteborg och rör oss i den omgivande naturen, på berget och i skogen. Kursen avslutas med ett vandringsäventyr.

Aktuellt utbud och mer information hittar du på bokningssidan under rubriken TRÄNA UTOMHUS.

Spring för livet

SPRING FÖR LIVET är en unik löpkrus som riktar sig till dig som vill komma igång med din löpning eller göra en hållbar nystart efter skada eller uppehåll.
Vi plockar bort det mesta av krav på prestation, struntar i distanser och tider, och använder löpningen som ett sätt att förstärka och bredda upplevelsen av naturen.

Tillsammans gör vi löpningen till en upplevelserik och energigivande del av vardagen!

  • Du behöver inte vara löpvan, men du klarar av och gillar att gå längre raska promenader på små stigar i kuperad terräng.
  • Teoretiskt innehåll varvas med lågintensiv löpning och praktiska löpövningar.
  • Du får ett träningsprogram som hjälper dig att hålla igång träningen mellan våra gemensamma träningstillfällen.

Vi samlas alltid på Fjällboängar, Utby i Göteborg, men håller till i den omgivande terrängen.

Aktuellt utbud och mer information hittar du på bokningssidan under rubriken TRÄNA UTOMHUS.

Yogavandring

Vi människor är formade för att röra oss i naturen och vår relation med naturen påverkar vår hälsa positivt, fysiskt och mentalt. Yogavandring kombinerar det bästa av två världar – vandring och yoga tillsammans med andra. Till fots utforskar vi naturens fenomen, delvis i tystnad, och med hjälp av yoga och andningsövningar utvidgar vi kroppens och sinnets upplevelse. Vi fyller på och släpper taget, landar och mättar magen med en fika mitt i allt.

ANNAS MANNA erbjuder kortare och längre turer med vandring, yoga och mat- och fikastopp. Vi håller till i skogen på stigar och i gläntor, på berg och vid sjöar, ett stenkast från Göteborgs urbana stadsmiljö. Du tar dig enkelt till och från vandringarna med kollektivtrafik.

Aktuellt utbud och mer information hittar du på bokningssidan under rubriken TRÄNA UTOMHUS.

Solovandra med andra

SOLOVANDRA MED ANDRA innebär att du förbereder dig för att vandra solo, dvs packar, bär och ansvarar för din egen utrustning, men du gör det tillsammans med andra. Du har möjligheten att vandra solo, men har även en grupp med andra solovandrare i din närhet, en grupp som finns där om du behöver stöd eller sällskap, och som möter upp när det är dags att slå läger.

SOLOVANDRA MED ANDRA är både kortare dagsturer och längre äventyr med övernattning.

Aktuellt utbud och mer information hittar du på bokningssidan under rubriken VANDRA.

Hälsa

träning för alla

Vad gör träning för kroppen?