Massage

Massage
för kropp och själ

Om massören

Jag är en välutbildad och erfaren massageterapeut som har arbetat som masserat på hel- och deltid i mer än tio år. Jag har en bred erfarenhet av att behandla och förebygga muskulär smärta och dysfunktion, och har genom åren hjälpt hundratals människor att komma ner i varv och släppa på överflödig spänning.

Mina behandlingar utgår ifrån svensk klassisk massage som kombineras och kompletteras med ändamålsenliga tekniker. En enklare kroppsanalys ligger till grund för din behandling.

Ditt besök

Varje besök inleds med ett samtal om ditt nuläge och eventuella besvär. Jag lyssnar och det som sägs stannar mellan dig och mig.

En enklare kroppsanalys ligger till grund för din behandling. Du blir behandlad i underkläder och massagen sker på en massagebänk. Bänken specialanpassas om du är gravid.

Om du önskar erbjuder jag efter avslutad behandling gärna tips, råd och hemövningar.

Massage för dig

ANNAS MANNA erbjuder välgörande massage som anpassas efter dina unika behov. Kanske har du ett specifikt problem med värk, stelhet och smärta, eller så behöver du bara landa en stund, stanna upp, koppla av och komma ner i varv.

Beröringens läkande kraft

Vi människor mår bra av beröring. Rätt sorts beröring, i form av en kram, närhet hud mot hud eller en uppmuntrande klapp på axeln, skickar positiv energi genom kroppens biologiska system. Beröring är läkande, både fysiskt och känslomässigt.

Massage är ett värdefullt komplement till vardaglig beröring, eller kanske avsaknad av beröring. Rätt sorts massage, mjukare eller mer djupgående, lugnar kroppens biologiska stressrespons, rensar lymfsystem, stimulerar läkning, gynnar återhämtning och stärker immunförsvaret.

Massage släpper på känslor som ‘fastnat’ i kroppen, oftast i rygg och runt axlar. När känslor ebbar ut minskar känslan av obehag.

Regelbunden massage städar bort överflödig negativ stress ur systemet. Den som har en tendens att fånga upp och låta sig påverkas av omgivningens känslor gynnas särskilt. Avslappnande massage hjälper högsensitiva, reaktiva och traumatiserade nervsystem att släppa på det som känns tungt, triggande och/eller begränsande i kropp och själ.

Min massagefilosofi

Jag guidar ditt nervsystem mot läkning och återhämtning med:

  • god grundförståelse för människokroppens fysiologi och anatomi
  • intuitiv lyhördhet
  • trygga erfarna händer.

Jag kombinerar traditionella tekniker och metoder med kunskap om den moderna människans behov. Jag låter energibalanserande metoder med rötter i traditionell energilära få möta tekniker som bygger på modern vetenskap.

Din kropp äger förmågan att ta hand om sig själv, men behöver av en eller flera anledningar mer eller mindre hjälp på vägen. Min uppgift som terapeut är att stötta och förstärka kroppens egen förmåga till läkning och återhämtning.

Massage för ökad kroppskännedom

Allt i kroppen styrs via muskulära, hormonella och automatiserade (icke viljestyrda) nervimpulser. Påfrestningar och utmaningar i vardagen försätter oss i en känsla av att vi befinner oss under hot. Vi är skapade för stress och kortvarig stress innebär inget hot mot hälsan. Däremot har långvarig stress en negativ inverkan på bl a immunsystem och ämnesomsättning. Medveten avspänning och avslappning lugnar nervsystemet och erbjuder läkande återhämtning.

Massage är ett effektivt sätt att träna avslappning. Med massörens hjälp riktas uppmärksamheten mot kroppen, dess delar, spänningstillstånd och funktioner. Med ökad medvetenhet om och kontakt med kroppen kan den som lider av stress, ångest och smärta göra val i vardagen som ökar det allmänna välbefinnandet.

Gravidmassage

Gravidmassage är massage anpassad för dig som är gravid eller som nyligen fött barn. Behandlingen inleds med ett hälsosamtal gällande din graviditet och eventuella besvär.

Du blir behandlad i underkläder och behandlingen sker på en specialdesignad gravidmassagekudde. På den ligger du tryggt och bekvämt både på mage och rygg.

Behandlingen består av:

  • Långa strykningar över hela kroppen Ökar blod- och lymfcirkulationen och förebygger/ behandlar svullnader i händer, armar, ben och fötter. Även karpaltunnelsyndrom och ödem minskar/ försvinner.
  • Djupare knådningar Löser upp spänningar och värk i nacke, skuldror, bäcken, rygg, armar och ben.
  • Behandlingen avslutas med tips, råd och hemövningar.
Terapeutisk massage

TERAPEUTISK MASSAGE är ett samlingsnamn för effektiva tekniker som lindrar/ behandlar mer specifika obalanser i kroppen som tex problem med axlar, ländrygg, nacke, stumma ben eller huvudvärk. Olika metoder, bl a triggerpunktsbehandling, stretchövningar, djupavslappning och koppning, används för att minska dina besvär och släppa på spänning.

Behandlingen INLEDS med en kroppsanalys som ligger till grund för just din behandling. Behandlingen AVSLUTAS med rekommendationer kring t ex träning, ergonomi, avspänningsövningar och stretch.

TERAPEUTISK MASSAGE passar dig som känner dig stel och öm i muskler och leder. TERAPEUTISK MASSAGE hjälper dig att få syn på och fånga upp begynnande besvär i tid.

För din säkerhet behandlar INTE om jag anser att någon med medicinsk expertis bör göra en inledande bedömning av dina besvär.

Avslappnande massage

Massage med fokus på AVSLAPPNING och ÅTERHÄMTNING. Hela kroppen arbetas lugnt och metodiskt igenom med hjälp av tekniker som främjar cirkulation, utjämnar obalanser och stimulerar immunförsvaret och kroppens egen läkning.

Ett urval av fina ekologiska oljor används för att förhöja upplevelsen och fördjupa avslappningen. Behandlingen lämpar sig väl i såväl förebyggande som i mer behandlande syfte för den som känner sig stressad och överstimulerad.

Varje behandling inleds med ett hälsosamtal som blir utgångspunkt för just din behandling.

Hälsa

MASSAGE för alla

Vad gör massage för kroppen?